EnergiePrestatieCertificaten

 

 

 

EnergieAudit

 

 

EPB Certificaat Brussels Gewest

IsolatieAdvies

Service voor Immo-kantoren

Thermische dakstudie

Radiatorfolie

Thermografisch onderzoek

Ecocheques

Disclaimer

 

 

 

 

 

Een overzicht van de diensten die wij leveren.

Op deze pagina kan je een korte omschrijving vinden van de diensten die P Geens Consult bvba kan leveren. Voor een gedetailleerde beschrijving kan je gewoon de weblink aanklikken en je komt meteen op de juiste pagina terecht. Voor een overzicht van de projekten die wij kunnen uitvoeren volg je gewoon de projekten-weblink. En voor de produkten en diensten die wij aanbieden en die voorkomen op de lijst van de toegelaten produkten in het kader van de Ecocheques kan U bij ons ook betalen met deze cheques.

Overzicht:

 

Energieprestatiecertificaten (EPC)

In navolging van een Europese Richtlijn betreffende energieprestaties van gebouwen heeft de Vlaamse Regering beslist dat vanaf 1 November 2008 elke wooneenheid (woning, appartement) die te koop wordt gesteld of verkocht wordt een EPC moet hebben. En vanaf 1 Januari 2009 geldt hetzelfde voor wooneenheden die verhuurd worden. Deze EPC's mogen alleen opgemaakt worden door energiedeskundigen die erkend zijn door het Vlaams Energie Agentschap (VEA). P Geens Consult bvba heeft die erkenning met nummer EP10983. Meer gedetailleerde informatie over dit EPC type A, de betekenis en richtprijzen kan je vinden op de aparte webpagine EPC Residentiele gebouwen.

Ingevolge diezelfde Europese Richtlijn heeft de Vlaamse Regering beslist dat elk publiek gebouw > 1.000 m² een EPC type C moet hebben en dat dit uiterlijk op 1 Januari 2009 op een publiek toegankelijke plaats moet uithangen in elk gebouw dat onder de regelgeving valt. Onder deze regelgevig vallen onder andere scholen, zwembaden, musea, gemeentehuizen, ...Dit type EPC mag enkel afgeleverd worden door erkende externe energiedeskundigen type C (erkenningsnummer P Geens Consult bvba is EP10983) of door erkende interne energiedeskundigen. Meer informatie in de aparte webpagina EPC Publieke gebouwen.

Het EPC bij verkoop en verhuur van niet-residentiële gebouwen, zoals kantoren, winkels, ... zal niet voor eind 2011 ingevoerd worden. De concrete invoerdatum van het EPC bij verkoop en verhuur van niet-residentiële gebouwen is nog niet bekend. Een EPC bij verkoop of verhuur van een niet-residentieel gebouw zal opgemaakt worden door een erkende energiedeskundige type D. Wij zullen uiteraard zorgen dat we ook die erkenning krijgen. Verder informatie: EPC Niet-residentiele gebouwen.

 

EnergieAudit

Richtlijn 2002/91/EG heeft ook de mogelijkheid voorzien om voor bestaande woningen een gedetailleerd energieadvies op te maken om eigenaars en gebruikers te sensibiliseren en een prioriteitenlijst voor de woning op te maken. In tegenstelling tot EPC A is deze audit type B niet verplicht. Maar gezien de audit veel diepgaander is en zeer gedetailleerde rapporten gaat afleveren met een energielabel voor 3 disciplines in het gebouw, een lijst met gepersonaliseerde aanbevelingen gaat formuleren en opgesplitst advies gaat leveren voor gebouwenschil, verwarming en warmwaterproductie gekoppeld aan kostprijsberekeningen, subsidies en effectieve theoretische energiebesparingen is deze audit eigenlijk een must voor al wie een grondige energiestudie van zijn woning wil hebben. De investering in de audit is zodoende binnen de kortste keren terugverdiend. Als erkend auditor type B met nummer EP10983 kunnen wij deze audit voor U doen. Zie meer info bij Energieaudit EAP.

 

Isolatieadvies

Welk materiaal kiezen en in welke dikte voor welke toepassing? Kunststof, anorganisch of ecologisch materiaal kiezen? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten? Welke dikte moet ik nemen om subsidies te kunnen krijgen? En hoe moet ik de materialen aanbrengen indien ik het zelf wil doen en waar moet ik dan op letten? Kortom, een hele boel vragen waar alleen een specialist zonder enige binding met een bepaald merk of product een antwoord kan op geven. P Geens Consult kan U net op die manier helpen bij Uw zoektocht naar het beste materiaal voor Uw project via onze weblink naar isolatieadvies. Via onze aparte website www.deskundig-isoleren.be krijgt U een uitgebreide beschrijving van materialen, eigenschappen en richtprijzen van deze produkten. En U kan ook een offerte vragen om ze bij U thuis geleverd te krijgen samen met een stappenplan om de isolatie deskundig te verwerken.

Service voor Immo-kantoren

Immo-kantoren kunnen bij ons terecht voor het afleveren van de verplichte EPC residentiele gebouwen. Gezien de wetgever opgelegd heeft dat het EPC moet aanwezig zijn voor de woning te koop of te huur wordt aangeboden hebt U als makelaar nood aan een snelle en deskundige service. P Geens Consult bvba is voltijds aktief als energie-en isolatiedeskundige en kan U die service bieden. Meer info in onze speciale rubriek voor makelaars.

Thermisch onderzoek dak

De wetgever legt de verplichting op dat het hellend dak voldoende moet geisoleerd zijn vooraleer de aanvrager groene stroom certificaten kan krijgen bij plaatsing van zonnepanelen. Wij kunnen Uw dak onderzoeken en een thermische studie afleveren, samen met een attest zodat U alvast de zekerheid hebt of U al dan niet deze certificaten kan krijgen en wat U eventueel moet doen om ze toch te kunnen krijgen. Volg deze link voor meer informatie

 

Radiatorfolie

Radiatoren zijn gemaakt om voornamelijk stralingswarmte af te geven. Net daarom is de plaatsing van deze radiatoren belangrijk: tegen een binnenmuur hebben ze weinig thermografische verliezen vermits de stralingswarmte gaat opgenomen worden door de binnenmuur en deze ze weer gaat afgeven in de andere ruimte die ook verwarmd mag worden. Staan ze echter tegen een buitenmuur dan geven ze per definitie warmte af aan de buitenmuur. Indien deze goed geisoleerd is kan dit niet echt veel kwaad maar indien deze slechts matig of helemaal niet geisoleerd is gaat de stralingswarmte...de buitenlucht opwarmen. Hoe dat te voorkomen kan U hier vinden.

 

Thermografisch onderzoek

Met een thermografisch onderzoek ofwel warmtecamera of infrarood camera kan visueel waargenomen worden waar de woning warmteverliezen heeft. Hoe intenser de kleur hoe meer warmteverlies op die plaats. Dit kan wijzen op slechte of geen isolatie, koudebruggen, radiatorstraling,...Een goede start om de echte problemen en grootste verliezen aan te pakken in Uw woning. Voor meer informatie klik op deze weblink.

 

 

 

mail mijIets niet gevonden? Stuur een mailtje